Na de bekendmaking van de eerste 4 korpsen, zijn wij blij om het laatste korps aan de Bevrijdingstaptoe Zeist 2018 aan te kondigen: Bicycle Showband Crescendo Opende!

Bicycle Showband Crescendo startte net zoals vele showbands als een doodnormale dorpsfanfare. In 1922 werd Crescendo opgericht als een zittende fanfare. Rond 1960 ging Crescendo over van een zittende fanfare naar een marcherend muziekkorps. Er volgde een uitnodiging voor het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, en daarna zou al snel het eerste buitenlandse optreden volgen. Nadat de drumband bij de fanfare was gevoegd, ging Crescendo als showband door het leven. Het ging een tijd erg goed met Crescendo, totdat er in 1973 even geen inspiratie meer was en Crescendo in een periode raakte met minder inspiratie op showgebied. Op dat moment stonden er twee leden op die Crescendo dat jaar hebben gemaakt tot datgene waardoor Crescendo wereldberoemd is geworden. Op 1 april 1973 stapten deze twee leden met hun instrumenten op de fiets en al snel was het Wielrijderskorps geboren.

Hoogtepunten
Door de jaren heen heeft Bicycle Showband Crescendo veel hoogtepunten gekend. De Band trad op in Maleisië, China, Turkije en recent nog in de Belfast Tattoo. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van Crescendo was het behalen van een 1e prijs met onderscheiding op het onderdeel Marsparade tijdens het WMC 2017. Het korps ging met de dagprijs, de gouden pauk, terug naar het hoge noorden! In 2018 staan weer een aantal mooie buitenlandse trips op het programma, zoals de Musikparades in Duitsland en Taptoes in België en Noorwegen.

Optreden in Zeist

Crescendo is veel te zien in het buitenland en daarom zijn wij verheugd met het optreden in Zeist. Na een keer proeffietsen op het Slotplein is definitief besloten om deel te nemen aan de Bevrijdingstaptoe 2018.

Crecendo