SHOW- MARCHING & CONCERTBAND FLORA BAND

Flora

Show- Marching- en Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. Opgericht op 1 augustus 1968 is de Flora Band een begrip bij organisaties en publiek in binnen- en buitenland. Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun meer dan uitstekende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar ook uit de drukke agenda (zie Agenda op deze site) van de mannen en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden.

De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

De geschiedenis van Flora Band kent teveel hoogtepunten om hier op te sommen. Feit is wel dat de Flora Band bekend staat om hun fantastische agenda; taptoe Breda, nationale taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips zijn hier het bewijs van. Dat het Rijnsburgse organisatietalent ook in de Flora Band orkesten doorsijpelt, blijkt wel uit de organisatie van eigen taptoes, concerten en evenementen met bezoekersaantallen van meer dan duizend mensen.

Flora Band staat onder muzikale leiding van dirigent Gerben Kralt. Samen met slagwerkinstructeur Robert van den Bosch zijn de mannen muzikaal gezien optreden waardig. Dankzij instructeurs René Ranzijn en Stephen van den Bosch zijn ook de exercitie en choreografie van zeer hoog niveau. Optredens worden geleidt door tambour-maître Chris van Deventer of Maurice van der Plas.

De Floraband trad in 2016 op in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam en recent tijdens de Birmingham Tattoo. Het is niet voor niets dat hun nieuwste show de titel kreeg “Britain’s Best”.