RIJNMONDBAND

Rijnmond

Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam “Harmonie” en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar “Rijnmondband”, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.

De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, hoorns, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.

De Rijnmondband is vaak terug te vinden op taptoes in binnen- en buitenland, maar is ook te zien tijdens streetparades, bloemencorso’s, concerten, etc.

Naast de hoogste molens ter wereld en wereldberoemde jenever heeft Schiedam nog een wereldtopper in de gelederen: “de Rijnmondband”.

Naast de vele successen op het Wereld Muziek Concours heeft de Rijnmondband al tweemaal meegedaan met de Lord Mayor’s Show te Londen, namelijk in 1976 & 2006. De Lord Mayor’s Show is een parade ter ere van de benoeming van de ceremoniële Burgemeester van Londen. De algehele leiding van de Rijnmondband is in handen van René Leckie, die ook zorg draagt voor arrangementen van muziekstukken (zowel marsen als show). Dit doet hij niet alleen voor de Rijnmondband, maar ook voor verschillende andere korpsen arrangeert hij shows en muziekstukken. De slagwerkinstructie is in handen van Dennis Smits. Naast de Rijnmondband is hij ook werkzaam als slagwerkinstructeur bij een aantal andere verenigingen.