Onze Stichting is zeer verheugd met de 4e deelnemer aan de Bevrijdingstaptoe Zeist 2018: het Pasveerkorps uit Leeuwarden, de kersverse wereldkampioen onderdeel Show van het WMC 2017 in Kerkrade. 

Pasveer is uniek in zijn soort. Met behoud van tradities is Pasveer nog altijd innovatief in haar doen en laten. Muzikaal brengt Pasveer muziekstukken van de grote meesters en wordt er met de ‘Baseler’ trommeltechniek gespeeld. Geen koperwerk, maar met piccolo’s, dwarsfluiten en lyra’s geven dit korps een uniek karakter. Naast de eigen interpretatie van klassieke muziek stukken speelt Pasveer ook hedendaagse muziek op een eigenwijze manier. Door de strakke uniformering met een chique uitstraling, het ‘showmanschap’ én de flitsende show choreografieën met een hoge moeilijkheidsgraad, is Pasveer in binnen- en buitenland altijd succesvol.

Pasveer

 

Al sinds de jaren 70 behoort Pasveer tot de top. Vele nationale en internationale prijzen staan al op haar naam. Zo heeft Pasveer als enige korps ter wereld kampioenstitels behaald op alle onderdelen van het Wereld Muziek Concours!

Op het afgelopen WMC in 2017 deed Pasveer het onmogelijke en werd wereldkampioen op het onderdeel ‘show’ met het wervelende programma ‘To find a home’ en haalde daarmee de felbegeerde vaandel terug naar Leeuwarden. De uiterst succesvolle show werd door de vakkundige jury beoordeeld met 96,08 punten. Een onwaarschijnlijk goede prestatie.