VAN LIMBURG STIRUM BAND

Stirum

De van Limburg Stirum Korpsen hebben van oudsher een warme geschiedenis met de familie van Limburg Stirum. De verenigingsnaam is afgeleid van de familienaam en het monogram wordt als logo door de vereniging gebruikt. Zo is het monogram verwerkt op uniformen en wordt het gebruikt op al onze externe uitingen. De familie heeft officieel toestemming gegeven om zowel de naam als monogram te mogen gebruiken. De Korpsen hebben daarmee een officiële beschermheer. Dit is met ingang van 23 november 2013 Mr. R.H. Graaf van Limburg Stirum.

Het seniorenkorps is bekend onder de naam van Limburg Stirum band. De vLS band is een drum- en showfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Onze enthousiaste muzikanten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor prestatie én gezelligheid. De van Limburg Stirum band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland.

Tijdens de Bevrijdingstaptoe Zeist presenteert de vLS Band haar nieuwste WMC Show, “BluEmotion”. De muziek is geschreven door arrangeur Guus Janssen en ingestudeerd door dirigent Peter Smits met een prachtige choreografie van Erwin de Jong. Blue staat voor de verenigingskleur en de Emotie zit in de hedendaagse muziek, klassiek en swing.