Het tweede grote evenement van de Stichting Muziekstad Zeist zal plaatsvinden op de eerste Koningsdag in Nederland, zaterdag 26 april 2014. Onder de titel “Muziekshow Zeist 2014″ kan een groot publiek gaan genieten van een wervelend muziek- en showspektakel van de beste muziek- en showbands uit Nederland.

Dit evenement is gratis toegankelijk en zal tussen 13.00 uur en 15.00 uur plaatsvinden in het centrum van Zeist.

Wij presenteren u een “gouden” bezetting van de volgende WMC-toppers:

Drum en Showband Adest Musica Sassenheim

Pasveerkorps Leeuwarden

Drum- en Showfanfare Advendo Sneek

Show & Marchingband Amigo Leiden

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

 

Meer informatie over de verschillende bands:

Drum en Showband Adest Musica Sassenheim

Adest MusicaDrum- en Showband Adest Musica telt ongeveer 55 muzikanten en hoort sinds de jaren ‘80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens de 12de deelname aan het Wereld Muziek Concours (verder: WMC) 2013 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Bij de marswedstrijden werd Adest Musica beloond met 92,21 punten, wat voldoende was voor een 3de plaats in de internationale eindrangschikking. Daarnaast behaalde de Drum- en Showband 91.63 punten bij de showwedstrijden, wat een 5de plaats in de eindrangschikking opleverde.

Tijdens de Muziekshow Zeist 2014, presenteert Adest Musica haar succesvolle WMC Show “Mother Earth”!

Ga voor meer info naar de website van Adest Musica

Pasveerkorps Leeuwarden

PasveerPasveer heeft niet alleen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade successen behaald: In 1998 deed het Pasveer mee aan de World Show Band Championships in Londen, alwaar het korps het wereldkampioenschap in de divisie “Showband” behaalde. In de zomer van 2008 won Pasveer The WAMSB International Open Championship in België en al 23 keer op rij is Pasveer overtuigend verkozen tot beste showband door de officiële lezerspoll van de Slagwerkkrant.

Ga voor meer info naar de website van Pasveer

Drum- en Showfanfare Advendo Sneek

Advendo SneekDe combinatie van originaliteit en kwaliteit resulteerde tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1997 en 2001 in het behalen van de wereldtitel op het onderdeel Marsparade en de vice-wereldkampioenstitel op het onderdeel Show in 1997. Tijdens het het WMC in 2009 als 2013 nam Advendo weer de kampioenstitel op het onderdeel Marsparade mee naar Sneek!

Ga voor meer info naar de website van Advendo

Show & Marchingband Amigo Leiden

Amigo LeidenAmigo debuteerde op het Wereld Muziek Concours 2013 en leverde een topprestatie door het behalen van 90,26 punten Goud met onderscheiding bij de Marswedstrijden en ging tevens met de dagprijs naar huis!

Show- & Marchingband AMIGO laat tijdens showoptredens haar nieuwste product METROPOLIS zien. Deze show gaat u zien tijdens de Muziekshow Zeist 2014.

Ga voor meer info naar de website van Amigo

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Wilhelmina SleeuwijkIn 2012 heeft het korps een geheel nieuwe show ingestudeerd met als thema ‘1001-nacht’. In deze show klinkt muziek uit de film ‘The Prince of Egypt’ en ‘Cleopatra’, maar ook muziek uit de computergame ‘Age of Mythologie’, en ‘Caravan’ van Duke Ellington. Deze Show gaat u ook in Zeist zien.

Ga voor meer info naar de website van Wilhelmina