DRUM EN SHOWBAND ADEST MUSICA

Adest

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, later werd een drumbandafdeling toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting.

Drum- en Showband Adest Musica telt ongeveer 55 muzikanten en hoort sinds de jaren ‘80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens de 12de deelname aan het Wereld Muziek Concours (verder: WMC) 2013 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Bij de marswedstrijden werd Adest Musica beloond met 92,21 punten, wat voldoende was voor een 3de plaats in de internationale eindrangschikking. Daarnaast behaalde de Drum- en Showband 91.63 punten bij de showwedstrijden, wat een 5de plaats in de eindrangschikking opleverde.


Buiten kijf staat dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, het korps een onuitwisbare indruk achterlaat. Ook de uniformen, die zijn afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen bij tot dit aanzien. Een uniform in twee uitvoeringen; een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. Maar bovenal vormt het repertoire en de inzet en overtuiging waarmee Adest Musica zich presenteert de echte basis voor het succes!

De algehele muzikale leiding van Drum- en Showband Adest Musica is in handen van Rob Balfoort, die ook het grootste deel van de muziekwerken componeert en arrangeert. De slagwerksectie wordt geïnstrueerd door Jos Lustberg. Choreografie en exercitie zijn in handen van respectievelijk Frank Ranzijn en een vijftal veldinstructeurs.

Tijdens de Bevrijdingstaptoe Zeist 2017, presenteert Adest Musica haar splinternieuwe WMC Show 2017, The Composer, muziek van Rogier van Otterloo.